Da Vinci Teams naar Solar spektakel in Akkrum

11-05-2018
Twee Da Vinci Teams vertrekken vandaag naar Solar spektakel in Akkrum Friesland.​
​​


Morgen, zaterdag 12 mei, begint het Nederlands Kampioenschap Young Solar Challenge tijdens de Zonnebootrace in Akkrum en wij doen dit jaar voor de tweede keer mee.
In het hopelijk zonnige Akkrum zal een 'endurance' gevaren worden en daarna gooien de teams alles eruit in de sprint. De wedstrijd is de eerste in een serie van vier. Het team dat over alle wedstrijden het beste resultaat behaalt, wordt Nederlands kampioen.

Onze twee Da Vinci teams van 16 jongens en 2 meiden hebben heel hard gewerkt om de boten op tijd af te krijgen voor deze eerste krachtmeting. De laatste weken zijn ze druk bezig geweest met het lamineren en verven van de boten, het aansluiten van de elektrische onderdelen en proefvaren. Elk vrije halfuurtje werd besteedt aan het klussen aan de boten om alles op tijd af te krijgen. Wat een spirit!

De Young Solar Challenge gaat zaterdag om 10.45 uur van start. De endurance begint met een hardlooponderdeel. Na een parcours van ruim 1,5 kilometer hardlopen tikt de loper de boot aan die gaat starten. Tactiek is belangrijk bij dit onderdeel want aan het einde van de race moet er nog genoeg energie over zijn voor de sprint. Deze gaat om 16.00 uur van start, hier gaat het om pure snelheid. Voor het publiek is alles goed te volgen vanaf de kant. Dus kom kijken en moedig onze deelnemers aan! 
Bij het NK ZonnebootRace in Akkrum wordt een nieuwe app gelanceerd. Voor alle deelnemers en volgers van de Young Solar Challenge ook super handig. Je kunt de wedstrijd live volgen via een track en trace systeem en ook alle achtergrondinformatie staat er in. Je kunt hem nu al downloaden in de App store en Google play, zoek op Solar Boat World Cup racing.

Bent u geïnteresseerd om ons te sponsoren dan kan dat natuurlijk ook, er worden meerdere inloopmiddagen georganiseerd zodat u de boot kunt bekijken en kennis kunt maken met de Da Vinci Young Solar teams.

Voor informatie kunt u contact op nemen met 
Yvonne Gallagher ygaa@davinci-leiden.nl 


Wedstrijdagenda NK 2018 
12 mei Zonneboot race Akkrum 
2 juni 2018 Young Solar Challenge Hoofddorp 
23 juni 2018 Solar races Purmerend 
7 juli 2018 Solar races Leeuwarden