Duurzaam Da Vinci - feestelijke bijeenkomst

30-10-2017

​Da Vinci College Kagerstraat zet zich in voor een meer duurzame wereld. Halverwege vorig schooljaar is het project 'Duurzaam Da Vinci' gestart, waarin leerlingen van 3 HAVO onderzoek hebben gedaan naar duurzaamheid en zonne-energie. In een businesscase, uitgevoerd door de leerlingen van 5 VWO, is vastgesteld dat we een verantwoorde investering in zonnepanelen konden doen.

In oktober zijn er 654 zonnepanelen op het dak van de school geplaatst! Een prachtig resultaat van de inspanningen van betrokkenen binnen en buiten de school, het Technolab en de gemeente Leiden.

 

Deze film toont een impressie van het project.

Op 3 november gaan we de zonnepanelen feestelijk in gebruik nemen. Wethouder van Onderwijs, Sport en Duurzaamheid Paul Dirkse en Plastic Soup Surfer Merijn Tinga zullen rond 15.30 uur met een speciale openingshandeling de zonnepanelen op het dak officieel in werking stellen. 

Om deze gebeurtenis luister bij te zetten zullen vanaf 12 uur deelnemers van het Nuon Solar Team met de Solar Nuna (de zonneauto die onlangs winnaar was bij de Bridgestone World Solar Challenge in Australie!) op het schoolplein zijn om leerlingen hierover te vertellen.