Leerlingen bereiden zich voor op Verstedelijkingsconferentie 2018

26-09-2018
​Op 4 oktober 2018 organiseert de provincie Zuid-Holland de Verstedelijkingsconferentie 2018. Op de conferentie zetten bestuurders gezamenlijk stappen om nieuwe woningen te bouwen, op goed bereikbare locaties, op een duurzame manier en in een klimaat-adaptieve leefomgeving. 
De provincie wil in aanloop naar de conferentie graag de visie van jongeren op de vraagstukken rondom verstedelijking in kaart brengen. 

Voorafgaand aan deze conferentie werden daarom op donderdag 20 september circa 30 jongeren uit de hele provincie per regio (te weten Bollenstreek, Haaglanden, Groene Hart, Rijnmond, Alblasserwaard-Drechtsteden en Zuid-Hollandse Eilanden) uitgenodigd om mee te denken over het thema Verstedelijking. 

Vijf van onze leerlingen (Christiaan uit 1 VWO en Douwe, Jesse, Thijs en Maryvonne uit 6 VWO) volgden bijzondere workshops, lezingen en opdrachten om een kijkje te krijgen in de toekomst van de stad én daar over mee te denken. Het was een mooie kans om mee te denken over een levendige provincie waar je in de toekomst graag wil wonen en werken. Thema’s als mobiliteit, wonen en werken, duurzaamheid en gebiedsontwikkeling stonden centraal. De gastcolleges werden verzorgd door o.a. de wethouder en directeur Ruimte, Wonen en Bodem PZH en Programmamanager Verstedelijking provincie Zuid-Holland.De ideeën van de leerlingen worden ook echt gehoord: op 4 oktober worden deze overhandigd en op film gepresenteerd op de Verstedelijkingsconferentie 2018. Op de conferentie komen bestuurders uit de hele provincie samen om te luisteren naar hun ideeën.

De deelnemende leerlingen van 6 VWO volgen bij ons het technasium en doen dit jaar hun meesterproef. In dat kader doen zij onderzoek naar de problematiek van een overbevolkte stad en hoe de openbare ruimte opnieuw ingericht kan worden. Zij maken daarbij functionele ontwerpen zoals bijvoorbeeld een wolkenkrabber.