Technasiumleerlingen doen mee aan de Young Solar Challenge

12-04-2017

‚ÄčTot het einde van dit schooljaar gaan 9 leerlingen van 4 Technasium, Cos, Mike, Thijs, Sebastiaan, Emiel, Lieuwe, Joeri, Hugo en Johannes, meedoen aan de Solar Challenge!

 

De Young Solar Challenge is een combinatie van techniek, tactiek en teamwork. Deelname aan de Solar Challenge betekent dat ons Da Vinci Team een V5-zonneboot, een boot aangedreven door energie uit zonnepanelen, helemaal zelf gaat bouwen in onze eigen werkplaats op school. Het team gaat deelnemen aan drie bootraces! Onze eerste race is op al 26 en 27 mei in Akrum in Friesland.

De leerlingen die de boot gaan besturen moeten van te voren een zwemtest en vaartest afleggen, zodat de organisatie zeker weet dat de leerlingen een boot kunnen besturen, maar ook dat ze zichzelf kunnen helpen wanneer ze eventueel in het water terecht komen.
Voordat de boot aan de wedstrijd mee mag doen, wordt deze aan een zeer grondige technische inspectie onderworpen, zodat alles veilig gebeurt omdat water en techniek nog steeds een combinatie is, die normaal gesproken niet goed samengaat.

Om al deze voorbereidingen goed te kunnen organiseren, komen de 24 teams een dag voor de wedstrijd al aan op de camping. Op deze eerste dag vinden dan alle keuringen en voorbereidingen plaats. De dag erna is het tijd om te racen! Na elke wedstrijd is er natuurlijk ook een prijsuitreiking. Het team dat na alle wedstrijden uiteindelijk het beste heeft gepresteerd, wordt Nederlands Kampioen.

Onderdeel van dit project is ook ondernemerschap. We zijn nog op zoek naar sponsoren die ons financieel willen ondersteunen, onze leerlingen gaan hiervoor de komende tijd op pad.

Tijdens de laatste bijeenkomst van de Young Solar Challenge heeft ons Da Vinci team met een gepassioneerde pitch 150 euro gewonnen van een van de vaste sponsoren. Met de kwalificatie 'meest gemotiveerd team' nu op naar een mooie eerste race!

 

 

Kijkje nemen? Ga na: http://www.youngsolarchallenge.nl/

Voor meer info kunt u ook terecht bij Yvonne Gallagher,  ygaa@ldvleiden.nl