Young Solar Challenge 2019

17-03-2019

​Onze vierde jaars technasiumleerlingen Minke, Guus, Thijs, Gijs, Guus, Jonas, Thomas, Darius en Ian vormen dit jaar het team en nemen deel met nummer 69!

Er is weer veel belangstelling voor het Young Solar Challenge project in 2019. Tijdens de juniorclasses hebben de teams al met elkaar kennis gemaakt. Het belooft een gezellige boel te worden met veel concurrentie! We zijn erg benieuwd wie er allemaal op tijd klaar zijn voor de eerste wedstrijd in Harlingen op 11 mei. 


Momenteel wordt er in de kelder van Da Vinci hard gewerkt aan de bouw van onze boot en we streven naar het halen van die eerste deadline. Gelukkig hebben we hulp van een aantal ouderejaars, eerdere deelnemers. We willen ervoor zorgen dat de boot optimaal functioneert om mee te kunnen strijden in de kop van het veld! En wie weet gaat ons team dit jaar met de eertse prijs naar huis. 

Op onze instagram Ysc_davinci kunt u ons volgen en een mooie 1documentaire zien, gemaakt door Titus en Noa. Hier zullen ze steeds kleine update filmpjes plaatsen.

Ook dit jaar racen de teams op vier verschillende locaties tegen elkaar. Voor het eerst in de geschiedenis zullen we in een zonnebootrace in Brabant varen. Mooi om te zien is dat we ook daar met open armen worden ontvangen, ditmaal door de gemeente Heusden. 

Op de vrijdagen hebben we als team een zogenoemde voorbereidingsdag, met technische keuring, vaar- en watertesten en het palaver, op de zaterdagen zullen de races gevaren worden.


Wedstrijdprogramma:

10/11 mei 2019         Harlingen

31 mei/1 juni 2019     Akkrum

14/15 juni 2019          Heusden

21/22 juni                  Purmerend

 

https://www.youngsolarchallenge.nl/young-solar