Technologie in het onderwijs - iPads

​Vanaf schooljaar 2015-2016 is het werken en leren met een eigen iPad ingevoerd. Het gaat bij technologie in het onderwijs nadrukkelijk om het verrijken van het aanbod aan uitdagende werkvormen, niet om leerlingen volledig digitaal te laten werken. Leerlingen gebruiken nog steeds pen en papier en in de lessen zijn ook boeken beschikbaar. 

Inmiddels werken we in de leerjaren 1 tot en met 4 voor de meeste vakken met zg. methodelicenties/methodeabonnementen of Max-licenties. Hiermee beschikken leerlingen zowel over het digitale materiaal voor gebruik op de iPad op school als over tekst- en/of werkboeken die thuis gebruikt kunnen worden. De leerlingen hebben de licenties voor het digitale materiaal via de school ontvangen. De boeken zijn thuis geleverd door de firma Van Dijk.

Het is mogelijk om bij de firma Van Dijk een iPad te huren. De huur bedraagt € 17,00 per maand (prijs augustus 2017) voor de huur van een iPad met 32GB geheugen, een hoes en een verzekering. Verder is er € 50,00 eigen risico bij schade per schadegeval. Bij de betaling van het eerste termijn zal er ook eenmalig € 75,00 borg worden ingehouden.
De huurperiode is 36 maanden. Na afloop van de 36 maanden moet de iPad worden ingeleverd bij Van Dijk.

​​​​Meer informatie over de achtergronden van technologie in de klas vindt u hi​er​.

Op een aantal veel gestelde vragen vindt u hier het antwoord.

 

Werken en leren met je eigen iPad