Gezonde schoolkantine

Da Vinci College Kagerstraat heeft een gezonde schoolkantine. Dit betekent een kantine met een gezond aanbod en een gezonde uitstraling die beiden voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Leerlingen krijgen er de mogelijkheid om tegelijkertijd gezond en lekker te kiezen. Het aanbod van een gezonde schoolkantine bestaat vooral uit betere keuzeproducten uit de Schijf van Vijf (zoals fruit, volkoren broodjes, salades). Daarnaast is de kantine zo ingericht dat de gezondste producten aantrekkelijk en op de meest opvallende plekken worden gepresenteerd. Zo worden leerlingen gestimuleerd gezonder te kiezen.

Onze kantine voldoet daarmee aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, de Richtlijnen Gezondere Kantines. Ieder jaar brengen wij het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan en wordt de uitkomst in de directie besproken.

Vanaf juni 2017 voldoent onze schoolkantine aan de vier basisregels:
- bestaat uit 97% betere keuzes en 3% uitzonderingen bij het uitgestalde aanbod
- bestaat uit 100% betere keuzes en 20% uitzonderingen bij de automaten
- voldoet aan 100% van de uitstralingspunten
- biedt groente en fruit aan

Wij hebben daarom de gouden Schoolkantine Schaal gekregen!

Meer informatie over de gezonde schoolkantine