Gezonde schoolkantine

Da Vinci College Kagerstraat heeft een gezonde schoolkantine. Dit betekent een kantine met een gezond aanbod en een gezonde uitstraling die beiden voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Leerlingen krijgen er de mogelijkheid om tegelijkertijd gezond en lekker te kiezen. Het aanbod van een gezonde schoolkantine bestaat voor minimaal 75% uit basisproducten (zoals fruit, volkoren broodjes, salades) en maximaal 25% niet-basisproducten (zoals snoep en snacks). Daarnaast is de kantine zo ingericht dat de gezondste producten aantrekkelijk en op de meest opvallende plekken worden gepresenteerd. Zo worden leerlingen gestimuleerd gezonder te kiezen.

Op dit moment heeft de school een 'zilveren schoolkantine'. Met de cateraar wordt gewerkt aan het predikaat 'gouden schoolkantine'.

Meer informatie over de gezonde schoolkantine