Sport

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Krijg jij geen genoeg van sport en beweging? Dan zit je goed op het Da Vinci College Lammenschans! Bij het keuzevak Sport leer je nieuwe sporten kennen en wordt een flinke inzet gevraagd. De wil om beter te willen worden en iets nieuws te willen leren zijn heel belangrijk. Ook samenwerken, elkaar helpen, fair play en doorzettingsvermogen zijn vaardigheden waar aan gewerkt wordt.

 
Door deel te nemen aan het keuzevak Sport heeft een brugklasleerling zes uur bewegingsonderwijs per week (4 uur sport met je eigen klas en 2 uur met je sportgroep). Gedurende het jaar worden er een aantal buitenschoolse sportactiviteiten aangeboden. Zo komen bijvoorbeeld skiën, snowboarden, squash, golf, waterskien, slacklining en turnen in de turnhal aan bod. Hiervoor wordt een financiele bijdrage van ouders gevraagd. 

 
​Onze school maakt deel uit van het Landelijk Netwerk Sportaccentscholen. Dit biedt een kwaliteitsgarantie voor de inhoud van het lesprogramma. Daarnaast wordt er jaarlijks een interscolaire sportdag georganiseerd voor 2e klas leerlingen met het keuzevak Sport.

 
Wil je extra blijven sporten na klas 1 en 2? Kies dan in klas 3 voor het eindexamenvak LO2!
 
HIGHSCHOOL
Het Leonardo College biedt voor getalenteerde leerlingen Highschool aan, waarbij leerlingen onder schooltijd trainen in hun eigen sport. Ook leerlingen van het Da Vinci College Lammenschans kunnen zich hiervoor opgeven. De mogelijkheid om hier aan deel te nemen zal dan worden bekeken. Het Highschool programma staat open voor sportieve, enthousiaste leerlingen die buitengewoon getalenteerd zijn in een bepaalde sport. Zij krijgen tweemaal per week onder schooltijd training van specialisten in hun sport. Samen met sportbonden en verenigingen werken we zo aan hun sportieve talent. De sporten die we nu aanbieden zijn o.a voetbal, basketbal, turnen, hockey, korfbal, tennis en zwemmen. Deze sporten worden aangeboden samen met verenigingen in de regio.
Brugklasleerlingen die Highschool volgen hebben echter maar 1 keuzevak. 2e klasleerlingen met Highschool hebben geen ander keuzevak.


​​​​​​​​​​​​​​​​Sport1.JPGSport2.JPGSport3.JPG

 

 
 

 
 


 
 ​​​​​​​​

 

 

 

 

 

​​​​​​​​​​​​

 Da Vinci Sport Tweets

Instagram