Da Vinci opent de Week voor de Gezonde Jeugd!

​​​​Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG)

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander gaf vrijdagmiddag 8 maart in Utrecht het startsein van de Week voor de Gezonde Jeugd. Op initiatief van JOGG vinden tijdens de week in heel het land activiteiten plaats die een gezonde leefstijl stimuleren. 

Aandacht

Ook in Leiden wordt in deze week op verschillende plaatsen aandacht gevraagd voor een gezonde jeugd en gezonde keuzes. Maandag was de aftrap van de actieweek bij ons op het Da Vinci College Lammenschans. De wethouders Paul Dirkse en Marleen Damen verzorgden samen met Jeroen Straathof (oud-topsporter) en Ivor de opening. Alhoewel eerst gepland op het dakterras, werd het geheel toch verplaatst naar onze sportzaal , i.v.m. de weersomstandigheden. Daar waren de sportgroepen enthousiast aan het sporten, gaf de dansgroep acte de présence en sprongen leerlingen van ons Demoteam over de wethouders heen en pakte en passant nog een appeltje van het hoofd van onze directeur! 

Samen gezond

Vrijwel alle scholen in het basis- en voortgezet onderwijs ontvangen appels om het thema 'gezondheid' extra onder de aandacht te brengen. Daarnaast worden er bij de Centra voor Jeugd en Gezin flyers over gezonde voeding uitgedeeld en is op initiatief van Horeca Group Leiden in diverse restaurants een speciale kleurplaat te vinden. In de Leidse bioscopen draait een trailer van de soap BOOKA. Deze soap, die is ontwikkeld door de GGD en Da Vinci College Lammenschans, gaat over leefstijlverbetering van jongeren.