Het Openlucht Hotel

Leiden -

Ontdek 7 juni het Openluchthotel: alles wat je van een hotel mag verwachten, maar met de spanning van de stad, de geur van het groen, de romantiek van de nacht en de allure van een designhotel. Het Openluchthotel is een festival voor een breed publiek met verschillende onderdelen: een cultureel en hoogwaardig avondprogramma met muziek, dans en beeld, een expositie van hotelkamers op een centrale groene plek in de stad, een overnachting in de openluchtkamers op verschillende groene plekken en een gezamenlijk ontbijt.
Dit jaar is het voor de vijfde keer dat het Openluchthotel in Leiden plaatsvindt, de thuisbasis van Fields of Wonder. Als centrale festivallocatie is gekozen voor het buitenterrein van Rijksmuseum Volkenkunde. Bijzonder is dat de circa vijftien kamers al eerder op dit ruime terrein worden opgebouwd en dat deze voor publiek te zien zijn vanaf 5 juni. Een van de nieuwe kamers is van beeldend kunstenaar en grafisch ontwerper Jan Kleingeld. Hij maakte eerder naam met diverse kunstprojecten in de openbare ruimte waarin taal een grote rol speelt, zoals een kunsttoepassing aan de gevel van het Regionaal Archief in Leiden, of onlangs een lange bank in het Leidse Hout, maar ook elders in Nederland weet hij sporen achter te laten. Voor het Openluchthotel ontwierp hij de kamer A Dream in a dream, ontleend aan een gedicht van Edgar Allen Poe. Het tweede nieuwe Leidse bed is bedacht door de twee scholieren Ayoub en Shivan van Da Vinci Lammenschans/Handel-Administratie en wordt momenteel gerealiseerd door Timmerwerkplaats Koster.

Fields of Wonder
Het Openluchthotel is een project van Fields of Wonder, platform voor theater en cultuur. Per jaar reist het Openluchthotel langs drie of vier verschillende steden. Hiermee verandert de stad voor één nacht in het grootste openluchthotel ter wereld. Gasten kunnen na het culturele avondprogramma dat voor iedereen toegankelijk is, onder de blote hemel overnachten in door kunstenaars ontworpen buitenkamers. Gemiddeld slapen er 80 mensen per keer op bijzondere buitenlocaties zoals binnentuinen bij musea, op balkons en in tuinen van particulieren. Met optredens van Vivienne Aerts, Sastish Dance Company, Antoine Timmermans, Alida Dors, Regilio Marciano Sedoc, Eudoardo Ramos, Vloeistof (dans) Martina Kaandorp en koor Mila. er zijn hotelkamers van Jan Kleingeld, Judith Bloedjes, Paul van Rijswijk, Frida van der Poel, Coen van Hoogstraten, Simone Robbers, Miriam Ooms, Katell Feunteun, Coen de Jong, Gonny Stuut, Carlijn Stevens, Marieke Plassier, Izaak Zwartjes, Antoine Timmermans Aka Cybersissy, en Da Vinci College i.s.m. Joost Koster. Festival Openluchthotel 2014 Leiden is onderdeel van Signatures, Cultuurweken Leiden (tot en met 14 juni). Kijk voor het complete programma op www.Leiden.nl.
Toegang voor de culturele avond op 7 juni van 20.00 tot 23.00 uur bedraagt € 8,-. Kaartverkoop via Rijksmuseum Volkenkunde op de dag/avond zelf en van tevoren. Overnachten in een Openluchthotelkamer inclusief toegang en ontbijt kost € 50,- p.p., reserveren via
info@fieldsofwonder.nl. Kijk verder op www.fieldsofwonder.nl en www.museumvolkenkunde.nl.

 

BRON: Leids Nieuwsblad (PDF)