Meimaand Kunstmaand

01-06-2018
​​​MEIMAAND KUNSTMAAND 
 
Workshops en een presentatie. 
In de afgelopen periode stonden er grote activiteiten op de agenda van de Kunstklassen. 
Op maandag 14 mei was de grote kunstdag, in school. 
Door gastdocenten werden de workshops ‘schimmenspel’, ‘animatie’ en ‘augmented reality’ gegeven. 
Inspiratie, concentratie en samenwerken, dat waren de sleutelwoorden van deze dag. 
 
Er werd hard gewerkt, met prachtige en grappige resultaten. Deze werden om 17.00 uur getoond aan alle leerlingen vavn de kunstklas en hun enthousiaste ouders. 
 
EN OOK NOG: 
Bezoek aan de firma Hoppezak. 
 
Ook dit jaar zijn we weer hartelijk ontvangen door de firma Hoppezak, een kledingverhuurbedrijf in Leiden. KKU2 was in het begin overdonderd door de veelheid aan kledingstukken, maar algauw wisten zij de weg in de grote winkel en hulden zij zich in prachtige kleding, Spiderman, Sissy, Captain Hook, iedereen kwam voorbij.  
 
EN OOK NOG: 
Een bezoek aan Den Haag, het Omniversum 
Op groot scherm, rondom hebben we gekeken naar de film ‘ Vincent van Gogh. Met goede informatie en mooie beelden werd het beeld van zijn leven en zijn werken geschetst. Verwondering alom. 
 
EN OOK NOG: 
Een bezoek aan het Gemeentemuseum in Den Haag. 
Nog meer verwondering in de Wonderkamers. Met i-Pad werden, in tweetallen, de Wonderkamers bezocht. Met de interactieve opdrachten konden punten verdiend worden. Daarmee kon kunst ‘ gekocht’ worden, waarmee virtueel een museumzaal ingericht werd. Prachtige resultaten van leerlingen, die erg genoten hebben van deze dag. 
 
EN OOK NOG: 
Een bezoek aan RMO en presentatie van het werk aldaar. 
Na het bezoek aan de tentoonstelling van ‘Nineveh, een verloren beschaving’, hebben de leerlingen op school in de kunstlessen het thema uitgewerkt in tekeningen, architectuur en kleden van ‘ Goden’. 
 

Het werk zal aan het eind van de zomervakantie gepresenteerd worden in het Rijksmuseum van Oudheden. Alle foto's vind je op op onze Facebook en Google+ pagina!
 ​