Highschool Experience

​Wil jij nog beter worden in de sport waar jij zo gek van bent? Dan kan dat op het Leonardo College!

Een onderdeel van het sportaanbod op het Leonardo College is de Highschool. Het Highschool-programma staat open voor sportieve, enthousiaste leerlingen die buitengewoon getalenteerd zijn in een bepaalde sport. Zij krijgen tweemaal per week onder schooltijd training van specialisten in hun sport. Samen met sportbonden en verenigingen werken ze zo aan hun sportieve talent.

Wat het Highschoolprogramma inhoudt kun je het best ervaren door je in te schrijven voor de experiencemiddagen!​

 

 ​​Experience​​​LocatieUiterlijk aanmelden voor
Maandag 18 feb. '19BasketbalVijf Meihal15 februari 2019
V​oet​​balVoorschoten '9715 februari 2019

 
HockeyForescate15 februari 2019
​​​​​​TennisDekker Warmond15 februari 2019
TurnenBroekplein15 februari 2019
​​​​​​Korfbal3 Octoberhal15 februari 2019

 

 ​
ZwemmenVijf Meibad15 februari 2019

​ 
Hoe werkt het?
Tijdens de experiencemiddagen krijg je een indruk van de onderdelen van het Highschoolprogramma. Je zal onder leiding van een professionele trainer een gasttraining krijgen. Op deze manier ervaar jij hoe het is om deel te nemen aan een highschool!

Voor wie?
Alle leerlingen in groep 7 en 8 kunnen zich inschrijven voor de experiencemiddagen.

Welke Experiences kun je kiezen?

Experience highschool voetbal
De highschool voetbal experience is dè highschool voor iedere leerling die gek is op dit spelletje en ook getalenteerd is! Jouw vaardigheden en inzicht zullen als gevolg van twee keer twee uur extra training in de week absoluut verbeteren. De trainingen vallen onder schooltijd, zo mis je dus geen trainingen bij je eigen club. De trainingen worden gegeven door Richard Middelkoop. Naast het geven van de lessen aan de highschool voetbal, is Richard hoofdtrainer bij SHO (1e klasse) en is hij docent geweest bij de KNVB.
In het derde leerjaar word je opgeleid tot pupillentrainer en ontvang je bij een diploma vanuit de KNVB!

Experience highschool turnen
Waar kun je nou beter turnen in Leiden dan in een echte turnhal? Turnhal Broekplein is de locatie waar je al jouw turncapaciteiten kunt laten zien! Onder leiding van een gediplomeerd trainer word je de mogelijkheid geboden om te trainen aan jouw turnskills.

Experience highschool basketbal
De highschool basketbal experience staat bol van de nieuwste technieken en tactieken. Alle thema's komen aan bod; verdedigen, aanvallen, schieten, etc. Als aanvulling op jouw eigen trainingen bij je club leer je hier nog veel extra's! Wanneer de trainers vinden dat jij nog een stapje hoger kan is er de mogelijkheid om door te stromen naar het RTC Basketball!

Experience highschool hockey
Deze experience is het ultieme voor de hockeyer! Aan bod komen de nieuwste technieken, tactieken en er worden verschillende thema's behandeld. Als aanvulling op jouw eigen hockeytrainingen leer je hier nog veel extra's!

Experience highschool tennis
De highschool tennis experience biedt je de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om straks twee keer per week te trainen met leeftijdsgenoten die op hetzelfde niveau acteren als jij! Onder leiding van Irfan Aytug leer je je techniek nog meer te verfijnen om een ace te maken, je backhand te verbeteren of een volley te slaan.

Experience highschool korfbal
Het highschool korfbal betekent twee keer extra trainen onder schooltijd, hoe cool is dat?! Onder leiding van een International krijg je iedere training de juiste begeleiding. Tijdens deze experience ervaar jij hoe het er aan toe gaat tijdens de echte highschool trainingen. Dit mag je niet missen!

Experience highschool zwemmen
Onder leiding van Paul van der Ploeg biedt het Leonardo College jou de mogelijkheid om extra te kunnen trainen onder schooltijd. Naast het verbeteren van je conditie krijg je ook tips en adviezen over jouw techniek. Deze lessen zullen dus perfect aansluiten op jouw eigen trainingen!