Timo Vonk behaalt 2e en 3e plaats bij Nederlands Kampioenschappen

06-03-2018

​Timo Vonk (16 jaar) heeft de 2e en 3e plaats veroverd bij de Nederlandse Ski Kampioenschappen afgelopen week in Alpendorf-St. Johann, Oostenrijk. Hij werd 2e in het Overall-klassement en 3e op de Slalom bij de Junioren van Nederland.

Op de wedstrijdpisten in het Oostenrijkse Alpendorf streden in de afgelopen week tijdens de Nederlandse Ski Kampioenschappen ca. 350 Nederlandse skiërs in verschillende leeftijdscategorieën om de prijzen. Er waren 6 wedstrijddagen tijdens dit evenement. Het weer was uitstekend voor wedstrijdskiën, koud (-10º a -20º) en zonnig.

De piste van de slalom-kampioenschappen was hard en ijzig, prettig voor wedstrijdskiërs omdat de piste dan niet uitgesleten raakt voor de laatste skiërs. De 1e run was extreem moeilijk gestoken. Dat leverde veel spektakel op en menige deelnemer werd gelanceerd en vloog eruit. Bijna 40% van de deelnemers kon de slalom niet af maken, ook van de ca. 80 buitenlandse wedstrijd skiërs die bij deze wedstrijd meededen. Timo kende ook moeilijkheden doch kon de run nog goed beëindigen op de 3e plek. De 2e run was ook moeilijk maar kende minder uitvallers. Timo behield daarbij zijn 3e plek in de categorie Junioren (16 t/m 18 jaar).

Op de Reuzenslalomwedstrijd de dag erna zette Timo weer een prima resultaat neer, waardoor hij de 2e plek behaalde bij de NK Junioren in het Overall-klassement.

Tevens behaalde Leonardo-er Victor de Keijzer ook een 3e plek in het overall-klassement bij de Scholieren 2 (14-15 jaar) op de Nederlandse Jeugd Ski Kampioenschappen door zowel de Slalom als de Reuzenslalom goed te presteren. De overige wedstrijd skiërs van het Leonardo College; Martijn Smak (18 jaar) en Daniel Vonk (15 jaar), Brent Louwers (14 jaar) en Florance Louwers (12 jaar) konden deze keer geen medailles naar huis meenemen, ondanks dat zij kanshebbers waren.  Elisa Vonk (13 jaar) is dit jaar zwaar geblesseerd geraakt met een afgescheurde kruisband en moest afzeggen.

De 6 wedstrijdskiërs van het Leonardo College hebben allen een NOC/NSF-Belofte-status. Door de begeleiding van de school en een leraar in Oostenrijk kunnen zij 14 a 18 weken per jaar in Oostenrijk trainen en daar met internationale wedstrijden meedoen. Een goede kans dat er de komende jaren meer skiprijzen hun weg naar het Leonardo zullen vinden.​