Zij-instroom

​​​​​Zij-instromers zijn leerlingen die hun schoolloopbaan op het Leonardo College vervolgen nadat ze op een andere school hebben les gehad. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn:

• een leerling heeft van zijn bond de Topsport-status gekregen en wil op een Topsport Talent school verder studeren
  • een leerling verhuist en kiest voor het Leonardo College
  • een leerling heeft elders een diploma gehaald en wil een hoger schooltype op het Leonardo College volgen (bijvoorbeeld omdat de 'oude' school dit schooltype niet aanbiedt)
  • een leerling heeft een sociaal-emotionele reden om over te stappen naar een andere school

De aannameprocedure verloopt altijd via de teamleider van de betreffende afdeling. Hij zal een intake-gesprek hebben waarin motivatie, achtergrond en kans op succes ter sprake komen.
Voor Topsport-leerlingen is daarbij contact met de coördinator Topsport noodzakelijk.
Voor leerlingen die 'opstromen' (een hoger schooltype willen doen) gelden criteria omtrent hun cijfers in het examenjaar. Deze criteria zijn via de site beschikbaar.

In alle gevallen zal de school informatie opvragen bij de vorige school van de zij-instromer.
De aanmeldingsprocedure op een rijtje:

stap

1

Leerling/ouders leveren inschrijfformulier in bij de administratie Leonardo College

2

De teamleider neemt contact op voor een intake-gesprek
(eventueel met de decaan vanwege vakkenpakket, eventueel met Topsport-coördinator in geval van de Topsport-leerling)

3

De teamleider laat weten of er in principe plaats is in gewenste richting/vakkenpakket

4

De teamleider doet navraag bij de ‘oude’ school

5