Alle vormen van vmbo en mavo

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Op het Da Vinci College Lammenschans kunnen leerlingen vele vormen van vmbo volgen.

• de theoretische leerweg (vmbo-t / mavo)
• de kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo-k) 
• de basisberoepsgerichte leerweg (vmbo-b)

Een verzameling kleine, open schooltjes
Onze school is verdeeld in afdelingen. Het zijn kleine schooltjes, die met elkaar het Da Vinci College Lammenschans vormen. We noemen ze geen afdeling of school maar ‘at home’ (oftewel: @home). Die naam geeft precies aan wat het is: een veilige plek, een thuisbasis.

Net één grote familie
In de onderbouw is elke klas ingedeeld in zijn eigen @home. Deze bestaat uit een aantal leslokalen, werktruimtes en een teamkamer voor docenten.  De @home is exclusief bestemd voor leerlingen die paar klassen, die daar bijna alle lessen volgen. Onze brugklassers gaan daardoor niet op in het grote geheel. Datzelfde geldt voor de tweedejaars.
Vanaf het derde leerjaar zitten leerlingen in een beroepsgerichte afdeling. Ook elke beroepsgerichte afdeling heeft zijn eigen @home.

Open en half-open ruimtes
De meeste lokalen zien er niet uit als lokalen: het zijn ‘werkplaatsen’ of half-open vertrekken. Het zijn aantrekkelijke ruimtes met houten meubilair en grote ramen. Ook dat draagt bij aan het gevoel van veiligheid en geborgenheid. Daar komt bij dat onze school spiksplinternieuw is. Een bijzonder prettige omgeving om leren en plezier te combineren.

Keuzevakken: Sport, Theater, Techniek, Kunst, Muziek en Dans
In het eerste en tweede leerjaar kiezen leerlingen een extra keuzevak. Ze kunnen sport, theater, techniek, kunst, muziek​ of dans​ kiezen. Daar krijgen ze dan elke week extra uren les in. Getalenteerde leerlingen kunnen sport en dans op een hoog niveau doen.

Zes beroepsgerichte afdelingen
Leerlingen die de beroepsgerichte leerweg volgen, kunnen kiezen uit zes (!) beroepsgerichte afdelingen. Ze maken de keuze aan het eind van het tweede leerjaar. De afdelingen waaruit ze kunnen kiezen, zijn:

- D&P - Mens​​​
- Zorg & Welzijn breed, inclusief Uiterlijke Verzorging
- Economie & Ondernemen
- Media, Vormgeving en ICT
- Mobiliteit en Transport
-  D & P - Informatie- en Communicatietechnologie

Naar de MAVO
De bovenbouw van het vmbo-tl heet bij ons geen vmbo-t maar MAVO. Onze mavo is ook nog bijzonder omdat de leerlingen praktijkopdrachten uitvoeren. Daarvoor werkt onze school samen met bedrijven uit de regio en met het ROC.​​​​​​​​