Leerlingen

‚Äčfolder 1920.jpg 

Beste bijna-brugklasser,

Leuk dat je een kijkje komt nemen!
Aan het einde van het schooljaar neem je afscheid van de basisschool en zet je de stap naar het voortgezet onderwijs. Samen met je ouders ga je op zoek naar de school die het beste bij je past. Die beslissing hangt niet alleen af van de opleidingen die een school aanbiedt maar ook van de sfeer in een school, wat je er extra kunt doen, welke buitenschoolse activiteiten er zijn en hoe de begeleiding is. Daar willen we je graag wat over vertellen. In dit deel van de website kun je daarom veel informatie vinden die voor jou van belang is.


Het Leonardo College
Het Leonardo College is de actiefste school van de stad. De sportieve cultuur zit diep verweven in de sfeer en de cultuur van de school. Dat maakt van het Leonardo niet alleen een regelrechte sportieve school, maar ook een school waar teamgeest en uitdaging hoog in het vaandel staan. Ook als je niet of nauwelijks sport. Of zoals we hier zeggen: sportiviteit is een state of mind.

Bij ons op school is het belangrijk dat leerlingen zichzelf uitdagen. Of je nu mavo doet en een topsporter bent, of vwo doet en zo af en toe voor je plezier een balletje slaat. Hier op school bewaken we de teamgeest om elkaar uit te dagen tot (nog) betere prestatie en misschien nog wel belangrijker, de bereidheid om elkaar daarbij te helpen. Of je nou in de touwen hangt of worstelt met wiskunde.

Wij dagen je graag uit om eens kennis te komen maken. Wellicht is het Leonardo College wel de uitgelezen plek om de lat voor jezelf steeds wat hoger te leggen!