Highschool

 Voor wie zijn talent verder wil ontwikkelen
Leerlingen die graag bewegen, hebben een extra reden om zich aan te melden bij het Leonardo College.  Zij kunnen kiezen voor een lesprogramma met extra uren sport of dans. Onze ervaring is dat leerlingen daardoor beter leren en met meer plezier naar school gaan. Leerlingen die een groot sporttalent hebben, kunnen bij ons op Highschool-niveau sporten of aan topsport doen.

Highschool

Een onderdeel van het sportaanbod op het Leonardo College is de High School. Het High School-programma staat open voor sportieve, enthousiaste leerlingen die buitengewoon getalenteerd zijn in een bepaalde sport. Zij krijgen tweemaal per week onder schooltijd training van specialisten in hun sport. Samen met sportbonden en verenigingen werken ze zo aan hun sportieve talent. De volgende sporten kunnen op High School-niveau op het Leonardo College beoefend worden:

  • Highschool Voetbal: in samenwerking met de KNVB, door trainers van de KNVB.
  • Highschool Basketbal: in samenwerking met BS Leiden en ZZ Leiden, op locatie.
  • Highschool Turnen: training in de turnhal in Leiden, onder leiding van een toptrainer.
  • Highschool Tennis: onder leiding van een toptrainer twee keer in de week training op locatie, binnen dan wel buiten.
  • Highschool Hockey: onder leiding van een toptrainer van de KNHB. De trainingen vinden plaats op de velden van Forescate.
  • Highschool Zwemmen: onder leiding van een toptrainer twee keer in de week training op locatie.
  • Highschool Korfbal: in samenwerking met Leidse Korfbal Federatie.
  • Highschool individueel: op verzoek bekijken wij de mogelijkheden.

Om vast te stellen of uw kind voldoende is toegerust om deel te kunnen nemen aan deze uitgebreide sportprogramma's organiseren wij een sportmiddag. Tijdens de oefeningen op die middag observeren sportdocenten van het Leonardo College de verrichtingen van uw kind en beslissen op basis daarvan – en na een gesprek over motivatie – over plaatsing in de sportprogramma's.

 

Highschool Experience
Wat het Highschoolprogramma inhoudt kun je het best ervaren door je in te schrijven voor de experiencemiddagen!

h hockey.jpg 

Aanmelden voor testdag highschool

Leerlingen die zich willen opgeven voor de testdag van een highschool sport, kunnen dit doen middels het aanmeldingsformulier (achterkant) van het Leonardo College.

 Mogelijkheden sport